det susar i säven

Dagens lunchpromenad gick utmed sjön. Tänkte ta några fina kort på området, nu när frosten slagit till, men löven inte riktigt hunnit med. Blev rätt bra, tycker i alla fall jag....



Andarnas skepp x 2



Det finns en liten flytbrygga intill Väner-ekan. Där tänkte jag ta lite bilder på vassen, men blev nyfiken på vad det var som rörde sig under bryggan. Fast vem var mest nyfiken?





Solrosor

Ovanpåfrun matar fåglarna på sin balkong på baksidan från höst till vår. Sedan sopar hon upp resterna (dvs de som inte ramlat ner till mig) - och lägger dem i sin rabatt på framsidan. Och då kan det bli såhär fint...



Små söta solrosor. De gör mig på gott humör varje gång jag går förbi dem, så solgula och stolta. Man kan väl säga att hon på så sätt bidrar till det jag kallar "min fådda trädgård".
En del av den trädgården (liten del) skymtas  bakom solrosorna. Det är en bit av den vildrosrot jag grävde upp utmed bilvägen på Grättveholmen för några år sedan. "Systern" finns på baksidan, och bidrar med många små nypon till de små fåglarna - samt skydd mot alla j-a lösa katter.
Bredvid dem har jag försökt plantera andra rosor, fådda av jobbet-Stefan. Men de har inte tagit sig - kanske vill de inte flytta från Dalsland...

Inomhusträd

Albin, Lena och jag var på blåbärs-svamp-lingonplockning i skogen. Vi fick så mycket blåbär att det blev en paj. Och mådde gott av både den och att gå i skogen. Tänk, vi bor 10 minuter från torget i stan, och så har man 100 meter till skogen! Kan inte bli bättre - för jag älskar skogen. Där är tyst, men ändå inte - sus i grenar, en och annan fågel och andra små djurläten. Det är det bästa läkemedlet mot stress och annat "illa mående".

Träd har jag alltid haft spaciell kontakt med: de kar klättrats i, ramlats ur, plundrats på lav till skägg samt kottar för att göra djur till min leksakslantgård, hoppats över både med och utan häst, och skänkt mig frukt och bär samt lugn och ro. T o m inomhus har de funktion - som mindre i krukor (tex bergspalm eller rumsask), som större i "fot" (julgran), och som enorma fungerande som takstöttare (dock inte levande) i Sagrida Familia.


(bilden hämtad från "nätet" nånstans)

Han Gaudi var helt otrolig att använda sig av naturen i detta fantastiska bygge. Pelarna som håller upp taket skall föreställa träd, och längst upp på grenarna finns bladverk som bildar taket. På dagen silas ljuset genom de otroligt många små fönstren, och sedan tänds små lampor som bildar stjärnhimlen. Allt är bara så himla (!) genomtänkt!


RSS 2.0