mera Barcelona 2011 11 18

Sovmorgon (10!) och god frukost på mysiga fiket strax intill hotellet. Sen turistande på busstaket en bra stund…

 Turister på busstaket    Pedrera - av Gaudi

Återbesök på Poble Espanyol (by med hustyper från alla distrikt i Spnien, typ Skansen utan djur) – denna gång dagtid – med lite utsiktvyer i kameran, titt hos glasblåsaren samt  i några butiker. Bla en glaskonstnär som flyttat in i kyrkan…

     Kyrka med glaskonst     Glaskonst i kyrka

Fortsatte sedan vidare med nästa buss högre upp på Montjuic förbi OS-stadion - med simstadion där Maria visade var hon plankade och badade med sina kompisar- till utsiktspunkten och mer vyfotografering.
Sen promenerade vi ner för alla trappor, förbi en jättehäck med Palettblad (!)

    

Passerade World Trade Center, innan vi kom till favorithänget i Port Vell = Maremagnum.  Kaffe och smörgås på bryggan vid 4-tiden, och det är 22 grader!!!

  Favorithänget     22 grader!

Efter lite affärstid återvände vi mot centrum och lite mer shopping och sedan kvällsmat vid ½9 på kinakrogen som serverar sushi-, eget hopplock till grillen-, sallads-, kina- och efterrättsbufféer. Där åt vi länge… ;)


Barcelona 2011 11 17

Rivstart kl 03.00 med dusch och frukost 1: knappt ½ banan - glömde resten på bänken hos Maria, inte så trevligt för henne att  komma hem till L  Snabb promenad till Korsvägen där Stefan slöt upp, och flygbuss till Landvetter där vi efter incheckning intog frukost 2. Fortfarande inte riktigt vakna…

 

6.30 gick planet och vi fick frukost 3 (som jag hoppade över). I München fick vi vänta på landningstillstånd i ca ½ tim pga dimma, och vi hade bara 15 min till nästa plan. Men turligt nog var det också försenat… Väl i luften serverades frukost 4! Sen har dagen rullat på: Incheck på hotel Nouvel med jättefint rum med stukatur i taket och 2 (!) balkonger – lunch på Fresh Co (stor salladsbuffé, pizzabuffé och jättegod chokladglass med fruktsallad).


Besök på museet MACBA, in och ut i affärer, lite koll på saluhallen vid La Rambla, och avslutning med tapas vid 21-tiden.


Det blev mycket om mat idag - men det är ju en av anledningarna att vi åkte =)
 Nu ska vi sova och sen blir det lite turistliv i morgon…


RSS 2.0